Makeup artist uddannelse – status

Hej alle,

så har jeg sørme allerede været i gang med makeup artist uddannelsen i lidt over en uge. Vi skrider hurtigt frem og har allerede lært en masse om hud til photo shoots, diverse øjenskygge teknikker, klassisk eyeliner og den perfekte røde læbe. De første 2 uger er vist ret basic og så gælder det om at perfektionere ens færdigheder – og være lidt kreativ. Det er spændende og udfordrende – hold nu op hvor er det svært at lægge en ordentlig rød læbe på andre!

20160503_124259

Vi er 8 på holdet hvilket jeg synes er en god og overskuelig størrelse. Holdet er meget blandet, vi er alle sammen vildt forskellige, men vi fungerer rigtig fint sammen.

Det er rigtig rart at få sat et system på alle de ting og teknikker man har gået og, sådan tilfældigt, prøvet af og brugt i løbet af årene. Jeg lider lidt af at kunne blive “overinspireret” og i stedet for at udleve inspirationen, køre fast på samme spor – bare fordi jeg har mistet overblikket. Her er det rart at have nogle indlærte teknikker at falde tilbage på.

Vi er ikke haft selveste Nicci endnu, bortset fra en velkomst på vores første dag. Hun underviser desværre kun 2 – 3 dage per uddannelse, men heldigvis har vi nogle rigtig gode lærer. I morgen skal vi møde vores tredje lærer, Pil, som vil undervise i red carpet makeup og airbrush, hvilket jeg glæder mig til.

Vi arbejder en del med mood boards som man kan bruge til at samle inspiration til et look, eller en teknik. Her er et eksempel af et moodboard jeg har lavet omkring den perfekte røde  læbe.

red lip Maike

Dagene går fra 8.30 – 15.00. Det lyder umiddelbart ikke vildt langt, men jeg kan love jer for at man er godt træt efter sådan en dag. Man suger den nye viden ind, prøver at gemme den, sætte den i relation med ens erfaringer, færdigheder og æstetiske sans. Ikke mindst kommer man jo rimelig meget ind i hinandens fysiske privatzone når man nu halvdelen af dagen går og piller ved hinandens ansigter. Ingen detaljer og små forfængeligheder kan skjules – til gengæld kommer de i rampelyset og der diskuteres hvordan der nu kan blive rettet op den den ene eller anden skævhed. Det har jeg det sådan set helt fint med – nobody’s perfect – men anstrengende er det ikke desto mindre.

I starten fik vi Nicci Welsh’s pro børste sæt, som jeg er ret imponeret over. De fleste af børsterne er lavet af naturhår, fungerer lige som de skal, er af god kvalitet og sættet er gennemtænkt. Jeg vil stadig tilføje nogle af mine egne yndlingsbørster til diverse formål, men man er godt på vej med det her sæt.

IMG_6248

Nu glæder jeg mig til vores goodiebag og MAC dagen hvor vi får 30% rabat på et indkøb. Hvornår det er ved vi ikke, da vi ikke får udleveret noget undervisningsprogram for de 8 uger.

Jeg er spændt på hvad de resterende 7 uger bringer, og er allerede i gang med at samle inspiration til mit final look og photo shoot med Jonas Jensen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: