10 læbestifter til foråret – part 1

armani-dragee-stories-fusible-peach-mac-flamingo-ysl-peach-passion-estee-lauder-potent    armani-dragee-stories-fusible-peach-mac-flamingo-ysl-peach-passion-estee-lauder-potent

Vidste I at ifølge de astronomiske årstider foråret startede officielt i går på den nordlige halvkugle? De astronomiske årsider bliver bestemt af noget der hedder jævndøgn. Det er de to tidspunkter på året, hvor solen står præcis over ækvator. Dette tidspunkt varierer og falder afhængigt af hvornår det sidste skudår var, på d. 20., 21., og sjældent d. 19. marts. Forårsstarten i går blev nok lidt overskygget af det totalt overvurderede fænomen der var verdens mest kedelige solformørkelse. Men ok, nok om denne lille ekskursion i himmelmekanikken, nu skal vi fokusere på de vigtige ting i livet: LÆBESTIFTER!

Intet forår uden den passende nuance på trutmunden, og typisk kommer der omkring dette tidspunkt på året fersken, lyserød og blide koraller frem. De klassiske forårsfarver er nok det der generelt tiltaler mig mest når vi nu skal snakke årstidsfarver i makeuppen. I virkeligheden er jeg jo fløjtende ligeglad og synes at man da bare skal gå med den man lige har lyst til og synes klæder en bedst. Så jeg kan sagtens finde på at bruge mørk blommerød i 30 graders varme og pastelfersken juleaften.

Alligevel har jeg her fundet et udvalg af læbestifter der er som skabt til foråret og dens typiske makeup tendenser. Jeg kunne simpelthen ikke begrænse det til mindre end 10, så indlægget bliver lige delt op i 2 dele – så der er en chance for at nogen får læste om de sidste. Det ville være synd ellers, de er nemlig sååå fine!

Armani Dragee Stories Fusible Peach MAC Flamingo YSL Peach Passion Estee Lauder Potent

1) Armani Rouge Ecstasy i “303 Dragée”

Den her lyse ferskentone er lige til at smide på læberne, også uden spejl, og en af de få i mit udvalg der ikke er særlig pigmenteret – og det er faktisk meget rart en gang i mellem, enten når man ikke har tid til high maintenance eller bare ikke går efter for meget farve i hovedet. Til trods for den svage farve holder den her godt, og er bare en rigtig god allrounder. Der er en smule shimmer i, som dog ikke er påfaldende. Fås i Magasin til 260 DKK.

2) MAC “Flamingo”

En af MACs læbestifter med Lustre finish, hvilket betyder at den ikke er specielt dækkende, skinner på læberne og har en liiiillebitte smule shimmer (ses ikke på!). Her går farven over til den peachy pink side, dvs det er en blanding af fersken og lyserød. Jeg elsker den slags farve og Flamingo er en af mine absolutte yndlings læbestifter fra MAC. Jeg kan desværre ikke finde den online, men jeg er altså ret sikker på at jeg så den i MAC i enten Magasin eller på Købmagergade ikke for længe siden. Det var limited edition, men jeg ved at den blev tilføjet til det faste sortiment i sidste år. MAC læbestifter koster 165 DKK.

3) & Other Stories “Fusible Peach”

Der er faktisk en helt anstændig beauty afdeling i & Other Stories og jeg er ret vild med deres egen linie. Fusible Peach er en satinmat varm ferskenfarve med hvid base, en ægte peach efter min mening. De dage hvor mat kun var til den kolde årstid er i hvert fald forbi. Det er en blød og ekstremt dækkende læbestift der nemt kan fordeles. Det er altid en god idé at duppe lyse og pigmenterede farver lidt ud med fingrene så de ikke sætter sig i linierne. Det gør denne her dog næsten ikke i forvejen. Ellers perfekt til 60er looket (skulle man få lyst til det). Fås hos & Other Stories til 125 DKK.

4) YSL Rouge Volupté i “13 Peach Passion”

Ah hvor jeg elsker denne læbestift, min første fra YSL – og stadig den absolutte Liebling. Den er nok i min top 5 of all lipsticks ever. Den PERFEKTE peach tone som jeg synes alle må eje. Rouge Volupté er meget cremet, glider nærmest silkeagtigt over læberne og er vanvittigt pigmenteret. Det eneste minus er at de ikke er specielt holdbare da de er så cremede. Den har den typiske duft og smag af YSL læbeprodukter – det er vist en smagsag. Jeg hader parfumerede læbeprodukter, men den her kan sagtens holdes ud. Fås i Matas til 260 DKK.

5) Estee Lauder Pure Color Envy i “310 Potent”

Seneste nyopdagelse af læbestift – et totalt dejlig produkt! Cremet, holdbart, behagelig, pigmenteret og luksusindpakning med magnetisk lukkemekaniske, hvad vil man mere? Især holdbarheden er imponerende. Hvorfor er der ikke blevet skrevet mere om denne linie da den blev lanceret i 2014?! Farven er den mørkeste af peach tonerne her. Den ligner meget YSLs, men har nok lidt mere rødlige indslag og er samtidig mere nedtonet. Muligvis det produkt ud af de 10 der er nemmest at bære for mange hudtoner undtagen de mørke. Fås i Matas eller Magasin til 265 DKK.

I morgen kommer der også nogle pangfarver i del 2 – hvis man nu godt kan lide et statement midt i alle de blide fersken og lyserøde forårsfarver.

Bis morgen, Schönheiten!

 

English Summary:

Yes why not write about spring lipsticks on a snowy (?!) day 🙂 I was not able to limit myself to less than 10, so this post will be split up in 2.

Armani 301 Dragée: sheer, slightly shimmery and easy to throw on when you don’t have time for a high maintenance look

& Other Stories Fusible Peach: A true 60ies matte creamy peach with a white base

MAC Flamingo: lovely semi-sheer peachy pink

YSL Peach Passion: most beautiful peach ever. If you don’t own it yet, what are you waiting for? Rouge Volupte are not particularly longwearing, but everything else about them is perfect. Pure luxury.

Estée Lauder Potent: Similar to previous, but a bit more muted and slighly on the more red/pink side. Super easy to wear for a lot of skin tones.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: