Kat von D makeup part 1 – øjenskygge palet “Saint”

Kat von D saint true romance øjenskygge palet

Hej igen, kære Schönheiten! I dag vil jeg fortælle jer lidt om makeup fra Kat von D. Nogen der kender mærket? Eller hende? Kat von D er blevet kendt igennem LA Ink, et show der viser hverdagen i hendes tatoveringsstudio High Voltage Tattoo i Los Angeles. Udover at være sindsygt talentfuld som tattoo kunster er hun kendt for at bære rimelig full-on makeup der er meget smokey og dramatisk. (Gid det var mig der kunne slå sig løs på makeup fronten på arbejde…)

I 2008 udviklede hun så en makeup linie for Sephora og den har jeg været lun på siden jeg hørte om den første gang. Den kan selvfølgelig ikke fås i lille Danmark men på min US rejse i juni fik jeg endelig fingrene i det! I skulle have set mig i den Sephora, jeg er ret sikker på jeg savlede… Jeg endte med at købe 3 af hendes produkter som jeg vil vise jer her henover de næste dage.

Jeg siger det lige fra starten af: Kat von D kan ikke købes her i Danmark. Faktisk er paletten jeg vil snakke om i dag p.t. også udsolgt på sephora.com – det er alle i denne størrelse faktisk, men jeg håber de kommer tilbage. Jeg kan sige at ud fra de swatches jeg lavede i Sephora at kvaliteten er lige fabuløs på alle hendes paletter. Skulle den eller en anden vække jeres interesse, er der altid Shop USA (desværre lidt dyrt), OG så er Sephora begyndt at sende til Tyskland, Norge, Holland og UK. Så hvis I har nogle venner der, kan I måske overtale dem til at fungere som mellemstop og sende tingene videre til jer. Derudover fandt jeg en enkel (meget flot) palet på Amazon.   

Kat von D saint true romance øjenskygge palet

True Romance eyeshadow palette “Saint”

En rigtig sjælden gang imellem sker det at jeg, når jeg prøver et produkt for første gang, får den der varme fuzzy mavefornemmelse parret med et lille adrenalinskud og et højlydt “Whoa!” (eller det tyske “Boah!”) til spejlbilledet – elsker når det sker. Og det er netop det der var tilfældet med denne her palet. Saint og jeg havde faktisk en rigtig dårlig start sammen, 2 af øjenskyggerne sad ikke ordentlig fast i indpakningen så jeg var nødt til at være super forsigtig med transporten i og fra USA, og derhjemme viste det sig at de var en kælling at få limet på. Derudover lykkedes det mig på en eller anden måde ikke at få taget ordentlige billeder af den, plus jeg kom til at lave mærker i skyggerne i mine håndteringsforsøg af den fejlbehæftede satan. Så Maike var mopset. Oven i købet blev jeg pludselig træt af neutrale øjenskygger, men det var jo bare et sommerfjolleri, jeg går nok aldrig fra dem for good. Den lå i hvert fald på mit sminkebord i flere uger, måske måneder uden at jeg skænkede den et blik. Altså det var jo helt udelukket at den kunne være god, ikke?

Kat von D saint true romance øjenskygge palet

En skønne dag fik jeg så prøvet den alligevel da jeg blev træt af at glo på den og lige ville give den et skud inden den ryger i skuffen – og så kom der et “BOAH!” skal jeg ellers love for. Skyggerne er simpelthen så bløde uden dog at drysse og… hvad skal man sige… de er bare så flotte jeg næsten vil græde! Meget meget pigmenterede og silkeagtige. Det tager absolut intet at blende dem ud pænt og få dem til at lægge sig jævnt og smukt. Der findes overvejende shimmer skygger i paletten, intens shimmer, men ikke glitter. Så er der en mat mørkebrun og en ret speciel en: en lyserød mat med nogle enkelte sølv glimmer partikler som dog er meget små og fine. Jeg går ikke mere ind på farverne da paletten som sagt er udsolgt, men kvaliteten var lige så god på de andre paletter jeg prøvede (læs alle de havde).

Så er der holdbarheden. Det er de første øjenskygger der nogensinde har holdt på mig uden primer gennem en arbejdsdag (ok næsten). I slutningen af dagen opstod der noget creasing, men det var nu trods alt ret bemærkelsesværdigt i lyset af at jeg ikke brugte primer.

Min begejstring for paletten blev muligvis forstærket af at jeg samtidig var i gang med at teste Too Faced Natural Eyes, og ærlig talt var ret skuffet over den. Men mere om det en anden gang – lad os bare sige at det er K.O. i første runde for Kat von D.

Kat von D saint true romance øjenskygge palet

Paletten er ikke noget for dem der ikke bryder sig om intens shimmer, eller som gerne vil have mange matte skygger i en palet. Mens jeg godt kan lide matte skygger så er jeg dog meget villig til at bruge nogle ekstra hvis det skulle være. Jeg synes dog at den fungerer ret godt alene. Jeg har lavet looks med shimmerskyggerne i globelinien (hvor jeg normalt foretrækker mat) og resultatet var overraskende godt og slet ikke too much. Hvis I er efter det helt naturlige look, så er denne palet heller ikke noget for jer, skyggerne kan altså ses på øjnene da de er så pigmenterede og shimmerfyldte. Synes der er ualmindelig mange kvinder specielt her i Danmark der nærmest udelukkende går efter no-makeup makeup. Det gør  Kat von D ikke, og det er reflekteret i hendes produkter.

Nu kan jeg slet ikke vente med at prøve flere af hendes paletter. Jeg kiggede på “Monarch” paletten cirka 100 gange mens jeg var der og tror måske at mine forældre i gode gammel Deutschland på et tidspunkt vil modtage en pakke med den 😉

 
ENGLISH SUMMARY

Kat von D is a makeup brand developed by the tattoo artist Kat von D for Sephora. Kat von D owns the tattoo shop High Voltage Tattoo in LA which was broadcastet in many episodes in LA Ink. I have been dying to get my greedy paws on it and finally managed on my US trip in June. I got 3 products which I will talk about over the next few days. First one up is the eyeshadow palette “Saint”. I can see it is sold out on sephora.com, but I found her palettes to be of equally great quality when swatching them in the shop.

The shadows are SOOO buttery, soft and silky smooth, it’s amazing. They blend out super nicely and despite the fact that the palette only contains shimmer shadows (plus one matte with glitter particles) I find you can create beautiful looks only with this. You do have to be in the mood for shimmer though. Another thing is the longevity, these are the first shadows that lasted through almost an entire work day on me without primer, which is close to a miracle. And all this despite the fact that we came off to a bad start – two of the shadows had detached from the packaging and were a real pain to get glued back on. I really do recommend these shadows and have been eyeballing the Monarch palette for the longest time. Sephora started delivering to Germany (yay), UK, The Netherlands and Norway so go get your network activated if you live in Europe, but not in those countries (hello Mom and Dad…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: