Ansigtsrens kommer i mange former

Ansigtsrens

Gel, skum, balm, olie, mælk, smør – der er mange måder at rense sit ansigt på. Jeg har altid mindst et eksemplar af de nævnte stående – undtagen skum – og vælger efter behov.

Balm (som er samme kategori som rensesmør): godt at bruge om aftenen da den plejer at være god til at fjerne makeup. Påfør balsam på et tørt ansigt og masser grundigt for at løsne makeup rester og snavs. Det kan sagtens lade sig gøre i øjenområdet således at man ikke behøver at udsætte sine øjne for extra øjenmakeup fjerner og “rubbing”. Når balsamen er masseret godt ind, fugter jeg mine hænder med vand og masserer videre for at løsne balsamen op. Til sidst vasker jeg det hele af og tager resterne med en våd klud der samtidig eksfolierer lidt. Udover at rense virkelig grundigt, plejer balm ikke at udtørre huden. Jeg bruger for tiden The Body Shops Camomille Sumptuos Cleansing Butter som jeg er ovenud tilfreds med.

Olie: Det bliver oliens tur når jeg har meget makeup på, fx efter en aften ude. Jeg bruger den stort set på samme måde som balm, men nogle olier kræver at man lige går efter med et andet renseprodukt, eller sørger for at fjerne olieresterne meget MEGET grundigt med kluden. Til gengæld fjerner olien makeup som intet andet. Jeg har to renseolier for tiden: den ene er Una Brennans Superfacialist Neroli Firming oil (fås via Boots og kom ikke lige med på billedet) som jeg bruger som pre-cleanse olie, dvs går efter med fx en gelé. Den anden er også fra The Body Shop og fra samme linie som balm’en jeg skrev om: Camomille Silky Cleansing Oil, som sagtens kan bruges alene og er en drøm.

Mælk: De gange jeg overhovedet renser huden om morgenen plejer jeg at bruge en rensemælk da jeg føler at disse er mest skånsomme for huden – derudover er der jo om morgenen ikke så meget at rense af som om aftenen. I det hele taget er det mit indtryk at en mælk ikke renser så grundigt som en fed olie eller balm, i hvert fald har jeg ikke endnu fundet en rensemælk der tager makeup ordentligt af. Den påføres lige som balm og olie, men alt efter produktet er det ikke nødvendigt at tage den af med en klud. For tiden bruger jeg Elemental Herbologys Sensitive Delicate Cleanse som er dejlig dejlig.

Gelé: Rensegelé bruger jeg mest om morgenen efter træning når jeg skal i bad og helst vil tage hele molevitten derinde, dvs ikke rode med fedtede fingre inden badet da gelé kan påføres på våd hud. Gelé plejer at rense meget grundigt, hvilket kan være en god idé efter træning, men kan også tørre huden lidt mere ud end de andre varianter. Jeg plejer at gå efter gelé der ikke skummer…FORKLARING Jeg bruger for tiden RENs Hydra-Calm Cleansing Gel som fungerer fint og er en af dem der holder hududtørringen på et minimum.

Det her er den måde det fungerer bedst for mig. Hvad med jer – hvad bruger I?

ENGLISH SUMMARY:

How do you cleanse your face? I always have at least  a balm, a gel, an oil and a milk at hand to choose depending on the situation. I like to use an oil or balm in the evening since they remove make-up like a dream. Massage into dry skin, including the eye area, wet hands and keep massaging, and take the rest of with a wet flannel. Some of these require a second cleanse or VERY thorough flannel action. Currently I am loving the Body Shop’s Camomilla balm and oil. In the mornings I use a gel or a milk. Gel is my companion after work-out since it can be used on wet skin and I usually do not want to mess around with greasy fingers in the gym changing rooms. My current favourite is REN Hydra Calm Cleansing Gel which doe snot foam (foam is drying and stressful for your skin). I use milk on the mornings I do not work out and feel this is the most gentle way of cleansing the face. Milks do not cleanse as thoroughly as the other three, but that’s ok in the  morning – unless you naughty people did not take your make-up off the night before! I love the Elemental Herbology Sensitive Delicate Cleanse which requires no flannelling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: