Tomme ting – hår

IMG_2021

Som lovet kommer der nu Tomme Ting – hårudgaven. Lad os da bare starte fra venstre side:

Osmo Berber Oil Mask

En hårmaske med argan olie. Denne brugte jeg når mit hår trængte til mere end balsam, men jeg ikke samtidig ville kaste mig ud i en full-on hårkur. Det er en let maske, som jeg vil tro egner sig rigtig godt til fint hår. Jeg ved at Aiste, som har finere hår en mig, elsker den. Den blødgjorde ikke mit tykke hår som andre masker gør, men på den positive side tynger den samtidig ikke, hvis man skulle kaste sig ud i vilde stylingeventyr bagefter. Den er hurtig at bruge (5 minutter indvirkningstid) og dufter af slik. Jeg savnede dog mere pleje, i hvert fald for min hårtype og vil ikke købe den igen.

Vurdering: 3 ud af 5 Punkte

Kérastase Bain de Force shampoo og Ciment anti-usure balsam

En af de få shampoo/balsam kombo’er der rent faktisk tynger mit hår og jeg ikke kan bruge hver vask. Udemærket plejende effekt og mit hår føltes sundt og blødt efter brug. Til gengæld fedtede det også hurtigt igen. Kan anbefales til tørt og kruset hår. Heller ikke genkøbs potentiale.

Vurdering: 3,5 ud af 5 Punkte

Orofluido hårolie

Jeg fik denne silikonecocktail der kalder sig for “olie” i en goodiebox, og var faktisk meget meget glad for den. Den dufter himmelsk, gør håret blødt og giver glans som ingen anden. Den er i samme produktkategori som Moroccan Oil som nogle af jer måske har prøvet, men denne er bedre. Til trods for at jeg elsker den umiddelbare effekt silikoner giver til håret, er jeg jo på  afvænning da jeg ikke tror de gør noget godt for hår og hovedbund på lang sigt. Derfor ville jeg ikke købe den igen.

Vurdering: hvis du er ligeglad med silikoner – 5 ud af 5 Punkte. Ellers ville du nok ikke købe den alligevel.

Sacha Juan Volume Powder

Den kalder sig volume powder og kan bruges som dette i længderne, men endnu bedre som tørshampoo. Den giver den typiske mærkelige feel til håret som de fleste tørshampoo’er gør, og som jeg faktisk også leder efter da den samtidig betyder hold og volumen i hårrødderne. I længderne giver den god tekstur, men jeg føler den er lidt “zu viel” og ville foretrække andre produkter til det. Derfor blev den brugt mest som tørshampoo og det kan godt være den skal genkøbes. Jeg håber snart min Klorane løber tør… en hype jeg ikke forstår. Men det er en anden historie.

Har I prøvet nogle af disse produkter og hvad syntes I?

Vurdering: 4 ud af 5 Punkte

ENGLISH SUMMARY:

As promised here’s a new empties – the hair edition.

Osmo Berber Oil Mask

A hair mask with argan oil – slightly too light and not quite nourishing enough for my thick hair. Aiste who has finer hair loves it though. It’s a good one when you have to be quick (sits only 5 minutes) or do not want your hair to feel too sleek and heavy for styling afterwards. Will not repurchase as I need something more heavy-duty. 3/5 points

Kérastase Bain de Force shampoo and Ciment anti-usure conditioner

One of the few lines that actually weigh my hair down. Hair feels nicely healthy and soft after use, but also gets greasy quicker. I would recommend this combo for dry and coarse hair. Will not repurchase in the near future. 3,5/5 points

Orofluido hair oil

I received this silicone cocktail that calls itself an oil in a goodiebox and loved it actually. Smells heavenly, softens hair nicely and gives beautiful shine. I find it better than Moroccan Oil, which is in the same product category. Although I love the immediate effect silicones give hair, they do no good to hair and scalp in the long run which is why I am now keeping my distance from silicone-based hair products. Will not repurchse. 5/5 if you don’t mind silicone. (Otherwise you are not going to buy it anyway, right?)

Sacha Juan Volume Powder

Works actually better as dry shampoo than volume powder in the lengths, where it can be a bit “too much”. It does give this weird feel to the hair that most dry shampoos do, but this is actually something I look for as it equals hold and volume. Am NOT getting the Klorane hype (another story) – I hope I will run out soon and then I might repurchase this one. 4/5 points

Have you tried any of these and what do you think?

 

6 thoughts on “Tomme ting – hår

 1. Berber oil mask is the best! And I am not saying it out of lack of experience – I have purchased around 15 hairmasks through 2013 (about half of it was a waste of money – beware of sales if you’re as impulsive as I am).

 2. Ela says:

  I also used the Osmo mask before and had more or less the same impressions as you Maike. It’s good, but not sooooooo good, if you know what I mean 🙂 Some conditioners worked better for me.

  I recently bought my first product from Sachajuan, a color save shampoo and I’m super happy about it! I have never tried any dry shampoos tho. Somehow the whole idea of shampoo but DRY(!?!) doesn’t convince me 🙂 But maybe I should try!

  Btw, you should ask Aiste to write a post for you about hair masks 😉

  • I totally agree. I also have conditioners that worked better. We probably have a similar hair type as well 🙂 Yes, it could be a good idea to have some views from other people, e.g. with finer hair, I will ask Aiste.

   Well yeah, dry shampoo is a weird concept and it took me a while to get used to the thought (I found it kind of gross), but now I am extremely pleased with it. It would never replace a proper wash, but on those second day hair days where the roots, especially in the fringe area, get slightly oily, it’s my saviour. Give it a go!

   I only tried a body lotion from Sacha Juan other than the volume powder and it is absolutely lovely! And this is coming from someone who could not care less about body moisturisers and usually skips that step. 🙂

 3. I’ll take the chance 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: