Tomme ting – hud

Det er en af de mest tilfredsstillende fornemmelser at tømme et produkt – i hvert fald for beauty nørder som mig der hoarder lidt af hvert i søgen efter noget nyt og bedre. Måske fordi det samtidig er en retfærdiggørelse for noget nyt? Siden jeg startede bloggen har jeg gemt mine tomme krukker, tuber og flasker ud fra tanken at det bedste tidspunkt til at give jer en mening omkring et produkt må være efter at have gået igennem det hele.

Ansigt

I dag skal vi snakke hudpleje og snart vil der komme indlæg om hårpleje. Makeup bliver nok aldrig genstand for Tomme Ting…

Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm

Super duper hypet rensebalsam som jeg var nødt til at teste efter hver beauty blogger og deres mor har rost den i skyerne. Jeg er åbenbart den eneste af dem alle der ikke bryder sig særlig meget om den. Det første jeg lagde mærke til var den havde skilt og olien flød rundt på toppen. Konsistensen er i det hele taget meget flydende, ikke fast som rensebalsam plejer at være. Det var tilfældet uanset temperaturen på badeværelsen kan jeg oplyse. Selv efter grundig sammenrøring var det det samme igen den næste dag.

Det andet er duften, den dufter godt og spa-agtigt – don’t get me wrong – men den dufter voldsomt meget. Jeg er bare ikke glad for at smøre stærkt parfumerede ting på min følsomme hud i ansigtet. Min hud reagerede ikke på duftstofferne, men jeg bryder mig alligevel ikke om det.

Den gør det en rensebalsam skal gøre på en rigtig god måde, dvs fjerne makeup og snavs uden at udtørre huden. Dette gælder i øvrigt også øjenområdet. Jeg plejer at fjerne det hele med en klud og har ikke oplevet at der blev produktrester tilbage på huden. Det var også på grunden af den virklig god rensefunktion at jeg overhovedet tømte krukken.

Til sidst gik låget af min balsam i stykker, en lille, men irriterende detalje da den ikke kunne lukkes ordentligt mere. Jeg tænker lidt at jeg på en eller anden måde ikke har været heldig med det eksemplar jeg fik når det gælder konsistensen og indpakningen, men duften er nok som den er og grund nok til at jeg ikke gider at købe en ny.

REN Clarifying Toning Lotion

Denne var den første toner jeg brugte efter en lang pause, derfor er det lidt svært at vurdere den. I forhold til den jeg  bruger nu, er REN toneren både mere effektiv, men også mildere. Den svier slet ikke og i det hele taget er jeg forelsket i at bruge toner igen da jeg føler huden optager den efterfølgende serum eller olie meget bedre. Toneren indeholder AHA frugtsyrer (glykolsyre, mælkesyre, vinsyre og citronsyre) og har en mild eksfolierende effekt. Den fjerner døde celler på hudoverfladen og reducerer fint tørre pletter. Dog brugte jeg den hen over sommeren og efteråret, dvs. ændringerne i min hud kan være vejrbetingede. Den lover desuden at gøre olieret hud mindre fedtet, men det kan jeg ikke bekræfte.

REN F10 Smooth and Renew Mask

Dette er en ansigtsmaske med enzymer der har en eksfolierende effekt og er en mildere version af RENs populære Glycolactic Mask for sensitiv hud. Min følsomme hud har lidt svært ved den slags da den reagerer på for stærke ingredienser med rødme, irritation og generel ubalance. Jeg vil sige at denne maske er en mild en af slagsen og det er rigtigt at den efterlader huden blødere og strålende uden at være så belastende som andre peelende masker kan være. Imidlertid oplevede jeg også at virkningen ikke er særlig stærk, dvs at den ligesom ikke fjerner alle døde hudceller og der kom tørre pletter igen efter kort tid. I faser hvor huden er stresset kan den trods alt komme til at reagere på masken selvom den er lavet til følsom hud. Derfor undgå at bruge den i sådanne faser, og max 1 x om ugen hvis du har følsom hud. Generelt er jeg ikke nogen believer når det gælder eksfoliering til den helt store guldmedalje og er af den overbevisning at man kan overdo it og gøre huden mere udsat og irritabel.  Når man en gang imellem trænger til et opryddende boost i ansigtet er denne maske dog et godt bud. Den skal påføres på ren og tør hud, virke i 10 minutter og så tages af med en våd klud.

Det var så Tomme Ting for denne gang, håber I kunne lide det. Have en god aften og en solskinsrig uge!

ENGLISH SUMMARY:

When could be a better time to give you an opinion about a product than after using the entire bottle/jar etc.? I have emptied a couple of skincare products and thought I’d share my opinion on them with you.

Emma Hardie Amazing Face Moringa Cleansing Balm

I could not resist the hype around this cleansing balm and had to try it for myself. And I am not a fan…shock horror! I find it way to perfumed and the stuff separated so it was quite an unhandy texture to use. It did not help that the lid broke on my jar after I was halfway through it. It does a great job at cleansing though and will be fine for people who are not concerned when it comes to fragranced products.

REN Clarifying Toning Lotion

A nice exfoliating toner with AHAs that helps the skin absorm any following serum or oil. I cannot confirm that it reduces oiliness or the appearance of pores, but really – is there any product that does that?

REN F10 Smooth and Renew Mask

A peel mask designed for sensitive skin. It does smooth and brighten the skin without being too harsh. However I find the effect not mindblowing. In general I am not a huge believer in exfoliation, especially as I feel that people nowadays tend to overexfoliate and sentitise and irritate their skin. In phases of stressed skin I did avoid this one, and otherwise used it max once per week. This is however a good candidate if you feel yours kin needs a boost but cannot tolerate heavy-duty peels.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: