Wayne Goss makeup pensler

Wayne Goss makeup pensler børster

Kender I Wayne Goss? Han er en engelsk makeup artist og youtuber med over 1,3 million abonnenter, som har masser af gode råd at dele ud og især en ægte lidenskab for makeup, hvilket fascinerer mig – især hos en mand. Når man har set hans videoer er der ingen tvivl om at manden er en en pensel narkoman og kan gå fuldstændig amok over en god og blød pensel. Sidste år kom han ud med sin egen pensel linie, som han tydeligvis har stillet sine egne høje krav til. Han finanserede det hele selv og de første to batches af linien var udsolgt i løbet at 15 minutter hos den eneste forhandler i Europa, lovemakeup. I tredje omgang fik jeg så endelig fingrene i kollektionen, og det ser ud til at der nu blev produceret nok og de stadig er på lager. (Siger man egentlig “pensler” eller “børster” på dansk? Synes jeg har hørt begge lige ofte.)

Wayne Goss makeup pensler børster

Penslerne er håndlavet i Japan, og er lavet af naturlige hår, de fleste er egern hår. Den eneste undtagelse er foundation børsten, som er lavet af gedehår og noget kunstig hår. Cruelty-free ifølge Goss. Denne her anmeldelse har faktisk fået mig til at læse lidt mere om cruelty og dyreforsøg i forbindelse med kosmetik. Jeg er langt fra færdig med mine undersøgelser, så tanker herom vil jeg dele med jer på et senere tidspunkt. I hvert fald har jeg skrevet til Wayne Goss for at høre hvad han mener med at penslerne er cruelty-free. Jeg skal nok dele svaret hvis jeg får et.

Håndtaget (eller hvad man skal sige) er af sort lakeret træ med sølv logo på og ligger godt i hånden, ikke for tungt, men heller ikke billigt let. Penslerne er i det hele taget meget små, jeg var faktisk overrasket over den lille størrelse, men det passer mig fint, det betyder bare at de er nemme at håndtere, opbevare og transportere. Jeg har selv en del pensler, med alt fra MAC, over Real Techniques, Eco Tools, Bdellium tools, Sigma, you name it, men lad mig rapportere at disse er en anden ballgame når det gælder blødhed og præcision. MAC pensler virker pludselig som noget klodset og kradsende værktøj til grovmotorikere med jernhud når man har prøvet Goss pensler. Der er en del folk der siger at disse pensler er i samme klasse som Hakuhodo, Chikuhodo etc. Det kan jeg ikke udtale mig om da jeg ikke har investeret i nogle af den slags luksusmærker før.

Men lad os se lidt nærmere på de enkelte pensler.

IMG_1322

1: Penslen til foundation, både flydende og pudder. Også velegnet til creme blush. Selvom den virker fantastisk, tør jeg nærmest ikke bruge den da den er så fin og hvid og jeg er bange for ikke at få foundation vasket ud. Åndssvagt.

2: Til pudder, blush og highlighter. Min yndling fra samlingen da den er ultra bløg og lille for en blush pensel, lige som jeg foretrækker.

2: Til pudder, blush og highlighter. Min yndling fra samlingen da den er ultra blød og ret lille for en blush pensel, lige som jeg foretrækker.

IMG_1326

3, 4 og 5 (fra venstre): large, medium og small crease brush. Øjenskygge pensler der er særlig god til at sætte farven i globelinien. Alle tre fungerer også fint som blending brush, dvs for at tone skarpe linier ud. Ingen af de tre får fat i særlig meget produkt ad gangen så man skal arbejde med flere lag.

IMG_1327

7, 8 og 6 (fra venstre): 7 er den perfekte læbepensel. Aldrig før kunne jeg lægge læbestiften så præcist og rent ud til læbekanten. 8 er til præcisionsarbejde såsom eyeliner og punktuel highlighter fx på amorbuen. Den mindst brugte for mit vedkommende. 6: Blending Brush til at tone øjenskygge eller cremeprodukter ud. MAC 217 go home…

Når det gælder udvalget, så havde 3 crease pensler ikke været nødvendige for mit vedkommende, men er praktiske når man har brug for en ren pensel til at tone ud, eller bare ikke har fået renset pensler. Det man kan savne i kollektionen er en fast pensel til at loade øjenskygge hurtig og intenst på øjenlåget. Det at øjenskygge penslerne er så bløde og forholdsvis løse, er en fordel fordi resultatet bliver så fint så fint, men der skal virkelig også arbejdes for det da penslerne ikke tager særlig meget produkt op, dvs man skal arbejde i flere lag. På denne måde undgår man i det mindste grove fejl.

Bundlinien er at vi snakker om pensler i særklasse og noget af det blødeste man kan få samtidig med at man kan opnå et særdeles fint og nuanceret resultat med dem. Når det skal gå hurtigt, rækker jeg dog ikke ud efter de her pensler (i hvert fald ikke dem til øjnene) da de kræver en indsats for at få den intensitet som jeg personligt ønsker.

I Danmark kan penslerne fås via lovemakeup, med en leveringsgebyr af ca 75 DKK. (booo)

Hvad er jeres yndlingspensler? Og er der mon nogen der har prøvet Goss pensler?

ENGLISH SUMMARY:

I finally got my hands on Wayne Goss’ brush collection and have been trialling them since December. I have to say these are the softest brushes I have have used and they blend especially powder products beautifully. Being priced below MAC brushes they still don’t come cheap at GBP 140, but win any direct comparison by FAR. No doubt these are a different ballgame when it comes to precision as well, the lipbrush for example is exceptional and allows incredibly clean lines. Most of the brushes are multi purpose and everyone will figure out their favourite use for them. Brush 2, the blush and powder brush, is my favourite since it is ultrasoft and does not move foundation underneath, it is also rather small, just the way I like it. I could basically caress my face all day long with it. The foundation brush is also excellent at distributing foundation without streaks and creates the perfect layer that makes your skin look natural.

I could probably have done with one crease brush less in the collection and a dense shader instead. On the positive side, you have one clean brush more to blend – they work beautifully as blending brushes as well. Otherwise I am not missing anything. Since the natural bristles are so delicate, these brushes cannot be cleaned with your regular alcohol brush cleanser, but require a wash with baby shampoo, no big deal for me. I find they lose their shape after washing, but I admittedly do not let them dry with a brush guard on. Too much hassle. 

All in all I do love these brushes for their softnss and the incredible results you can achieve with them, especially when it comes to eyeshadow application. More than once have I heard people compare them with Hakuhodo, Chikuhodo and the likes. I would not know since I have not invested in any of these so far. What I can tell is that they are worlds apart from my MAC, Real Techniques and ECO tools. Last thing I have to say is that I do not reach for the eyebrushes when I am in a rush because they require working in layers due to the fact that they do not pick up a massive amount of product.

Actually, this review triggered me to look a little further into cruelty and animal testing when it comes to cosmetics. I am far from done with my research, so I will share thoughts on that with you at a later stage. In any case, these brushes are sold as cruelty-free, but since I did not manage to find any detailed information on this, I have written to Wayne Goss to hear what exactly he means by “cruelty-free”.

Have any of you tried these?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: