Om skønhedsforsæt og badekarsguden

I år har jeg for første gang lavet nytårs forsæt. Sammen med min mand efter flere glas vin nytårsaften. Meget hyggelig øvelse – der er ting omkring familien, bolig, arbejde, motion, bloggen, og så skal vi selvfølgelig spise sundere og tabe os. Det jeg ikke kunne eller, faktisk ikke prøvede at få ham med til, er nogle skønheds forsæt, som er af en noget mindre seriøs natur, men til gengæld også nemmere at holde.

1. Drikke mere vand

Jeg er for dårlig til det. Og problemet er at jeg ikke engang er tørstig. Jeg kan sagtens gå en dag med 1 glas vand uden at overhovedet mærke det. Til gengæld kan jeg sagtens se på min hud om jeg har været god eller naughty med vandindtaget. Det gælder om at etablere nogle gode rutiner, som fx to glas inden frokost, et under og to efter. Så igen 3 om aftenen.

2. Ordne negle oftere

IMG_1295

Jeg tænker hver anden uge må kunne lade sig gøre. Jeg plejer at lægge gele lak der sidder pænt i 2 uger. Men jeg tager den af efter 10 dage da jeg ikke kan holde ud at glo på udgroningerne hvorefter jeg giver neglene en pause. Så kan det bare ske at jeg slet ikke får lagt ny inden den næste anledning hvor man vil se lidt pæn ud. Går ikke. Især når jeg faktisk sætter stor pris på velplejede poter.

3. Bruge hårkur længere end 5 minutter

Seriøst, folkens, jeg er ikke en til at ligge i et badekar og stene. Badekarfordelingsguden er en uretfærdig fætter. Dem der elsker at bade får dem ikke, til gengæld bliver karrene spildt på folk der ikke bryder sig om det, ligesom mig. Jeg begynder bare at kede mig, ved ikke hvad jeg skal gøre med de våde fingre, ligger ubekvemt (er der nogen der ligger godt i et badekar?!) mens jeg langsomt men sikkert bløder op. Nein, Danke. Når det kommer til hårkur så betyder det at jeg kun bruger kur den tid det tager at ordne alle de andre ting som barbering, scrub etc. da jeg ikke har lyst til at gå i bruseren to gange på samme aften. Suck it up, Maike, det gør en kæmpe forskel for håret når kuren får lov til at sidde og udfolde hele dens virkning.

4. Tage tid til epilering

Epilering tager tid og gør nas. Derfor er det bare sååå meget nemmere at tage en hurtig tur med skraberen. MEN i sidste ende betaler det sig jo slet ikke da man skal bruge cirka 5-10 ture med skraberen for at matche en med epilatoren. Derudover er min hud meget bedre venner med epilatoren, når det første chok er overstået.

5. Udnytte læbestiftsamlingen

IMG_1265

Jeg har masser af læbestifte, det er næsten pinligt. Men får jeg dem brugt? Tjoah, jo, nogle af dem. Typisk dem der er mere neutrale og tilbageholdende end opsigtsvækkende. Man vil jo ikke fremstå som sminkedukke på kontoret. Der er desværre en del fordomme tilknyttet kvinder der kan lide at give den lidt mere gas med makeuppen. Især her i Danmark hvor den øverste devise er “naturligt, naturligt, naturligt” og man helst skal se ud som om man ikke har noget på overhovedet. Lidt syndt synes jeg. Så må jeg jo gøre noget for at vende det om i stedet for at brokke mig.

Hvordan holder I det med nytårs forsæt, skønhedsrelateret eller ej?

ENGLISH SUMMARY:

This year I have made some newyears resolutions for the first time in my life. Together with my husband after several glasses of wine on newyears eve:  about stuff like like family, our living situation, work, the blog and of course we want to eat better and lose weight. On the less serious side, I have made some beauty resolutions which I will hopefully be able to fulfil more easily such as drink more water (I am just never thirsty!), let hair masks sit longer (I hate sitting bored in an uncomfortable bathtub with wet fingers slowly dissolving) , do my nails more frequently, take time to use my epilator instead of taking the quick route with a razor and lastly be more daring with my makeup instead of trying to fit into the Danish motto “natural and barely there”. Did you make any newyears resolutions, beauty related or not?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: